Elektronikus jegyrendszer

Változás a jegyellenőrök munkájában

A jegyellenőrök és a biztonsági őrök munkájában is változást hoz Budapesten az elektronikus jegyrendszer 2017-es bevezetése, így például a felszínre viszik a metró ellenőreit.

2016.01.19 03:30MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. a Világgazdasággal azt közölte, hogy jelentős ellenőrzési kapacitás szabadul fel az új rendszer bevezetésével, amit szükséges mértékben át lehet csoportosítani a bevételek hatékony beszedésére.

A metróállomások kijáratánál, peronjain és a metró kocsikban jegyellenőrzés végző és pótdíjazásra jogosult BKK-jegyellenőröket a felszíni vonalakon fogják elosztani a tájékoztatás szerint.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetését és a metróállomásokra tervezett beléptető kapuk kiépítését követően állomásonként várhatóan egy biztonsági őrre lesz majd szükség - írja a Világgazdaság a BKK közlése alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.