DK

Jogerős: szabad hazugsággyárnak nevezni az MTVA-t

A Demokratikus Koalíció üdvözli, egyben a Magyar Távirati Iroda figyelmébe ajánlja a bíróság döntését.

2016.01.12 08:18ma.hu
hirdetés
Forrás: Youtube

A Demokratikus Koalíció 2014. október 20-án jelentette meg az ,,Előléptették a közpénzen tartott hazugsággyárost" című közleményét Papp Dániel előléptetésére reagálva. A közlemény miatt az MTVA pert indított a DK ellen. "Ahogy korábban, a bíróság most is nekünk adott igazat" - áll a part közleményében. A bíróság friss, jogerős ítéletében úgy fogalmaz, hogy "a közmédia bírálhatósága a demokratikus társadalomban kitüntetett érték".

Egy demokratikusan működő országban persze az is "kitüntetett érték" lenne, hogy a közmédia nem hallgatja el vagy hamisítja meg a kormány számára kínos híreket. Az MTVA propagandaosztályát persze nem különösebben érdekli, hogy mi is történne egy demokráciában, ha évente 80 milliárd forint közpénzért cserébe - közszolgálat helyett - eleget tehet a kormány politikai elvárásainak - fogalmaz a DK.

A Demokratikus Koalíció üdvözli, egyben a Magyar Távirati Iroda figyelmébe ajánlja a bíróság döntését. A DK emlékezteti a DK közleményeinek kiadását rendszeresen megtagadó MTI-t, hogy a közszereplőknek és a közfeladatot ellátó intézményeknek kötelességük elviselni a bírálatot, pláne akkor, ha azok valóságtartalma a napnál is világosabb. A DK az MTI elleni perrel folytatja az ellenzéki véleményeket elhallgató "közszolgálati" intézmények elleni harcot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.