Felsőoktatás

A hadtudományi és a katasztrófavédelmi képzés csak 2017 után kerülhet a Ludovika Campusra

Hosszú távon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) összes karát a budapesti Ludovika Campusra akarják költöztetni, ennek pontos időpontja azonban még nem ismert.

2016.01.11 23:33MTI

Az intézmény rektora, Patyi András elmondta, hogy folyamatosak a fejlesztések a campuson. Eddig nagyjából 10 milliárd forintot költöttek két épületre. Idén 12,5 milliárd forintot, 2017-ben további 12,5 milliárdot, 2018-ban pedig 5 milliárdot fordítanak a Ludovika fejlesztésére, ezzel be tudják fejezni a beruházás első nagy ütemét - tette hozzá.

A rektor úgy fogalmazott, hogy az egyetem rendkívül rossz infrastruktúrájú ingatlanokat örökölt, amelyeket az elmúlt huszonöt évben elhanyagoltak. A Ludovika Campus fejlesztésének egyik célja, hogy méltó körülményeket alakítsanak ki az intézményben, a másik pedig az, hogy egy helyre kerüljön annak összes szervezeti egysége.

Patyi András arról is beszélt, hogy egy ötéves államtudományi mesterképzést szeretnének elindítani 2017-ben. Azt mondta, hogy ez lehet majd az egyetem egyik "zászlóshajója", amely a közigazgatás számára adna szakembereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.