Szavaztak

Új polgármester Magyarszentmiklóson, három régi képviselőt újraválasztottak

A képviselő-testület tavaly szeptemberben az önfeloszlatás mellett döntött, miután megromlott a viszonya a polgármesterrel.

2016.01.10 23:47MTI

A független Szabó Krisztián személyében új polgármestert választottak vasárnap Magyarszentmiklóson, ahol a négy testületi hely közül hármat az eddigi képviselők nyerték el - tájékoztatta az időközi választás eredményéről a zalai település körjegyzője vasárnap az MTI-t.

Szekeres András elmondta: a polgármester- és képviselő-testületi választáson a település 213 szavazásra jogosult polgára közül 136-an adták le a voksukat, közülük hárman érvénytelenül szavaztak. A független Szabó Krisztián 95 voksot, az eddig a települést irányító Horváth Zoltán 38 szavazatot kapott.

A négy képviselő-testületi helyért hatan indultak, valamennyien függetlenként. A képviselői pozíciót elnyertek közül hárman eddig is ebben a tisztségben tevékenykedtek, csupán egy új tagja lett a képviselő-testületnek.

Magyarszentmiklóson azért kellett időközi választást kiírni, mert a képviselő-testület tavaly szeptemberben az önfeloszlatás mellett döntött, miután megromlott a viszonya a polgármesterrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.