Szabadság

Pert indít a DK az MTI ellen

A hivatalos bejelentés szerint a DK nem fogja hagyni, hogy a kormány az MTI segítségével hallgattassa el az ellenzéki véleményeket, ezért a bíróságon fogja bizonyítani a politikailag motivált cenzori gyakorlatot.

2016.01.09 08:31ma.hu

Pert indítunk az MTI ellen - tájékoztatta a ma.hu-t Vágó István, a DK média munkacsoportjának vezetője.

"A Magyar Távirati Irodánál a napi rutin részévé vált, hogy megtagadják a DK közleményeinek kiadását, ilyen-olyan okokra hivatkozva. Volt, hogy Habony Árpádot nem tartották közszereplőnek, volt, hogy Orbán Viktor közpénzmilliárdokat nyerő vejét. Az MTVA hírhamisításait még akkor sem kommentálhattuk közleményben, amikor már a Kúria sem kifogásolta, hogy a "közmédiát" hírhamisítónak minősítsék. Legutóbb azt nem írhattuk le, hogy Matolcsy György a családjának juttatja a jegybank kedvezményes hiteleit, holott ezt a sajtóban megjelent szerződések is bizonyították.

A Demokratikus Koalíció - megelégelve a folyamatos, jogsértő magatartást - pert indít a Magyar Távirati Iroda ellen. A DK szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány pártállami cenzúrája 2016-ban a rendszerváltás előtti időkön is túltesz, sárba tiporva a megtépázott magyar demokrácia szerény maradványait is. A DK nem fogja hagyni, hogy a kormány az MTI segítségével hallgattassa el az ellenzéki véleményeket, ezért a bíróságon fogja bizonyítani a politikailag motivált cenzori gyakorlatot
" - állt a hivatalos közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.