Illegális bevándorlás

Öt és fél évre ítéltek egy embercsempészt Szegeden

Gyorsított eljárásban öt és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy férfit, aki tizennégy migránst kísért át a zöldhatáron.

2016.01.07 16:54MTI

Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője közölte, a bíróság a vádlottat társtettességben elkövetett embercsempészés, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az ítélet szerint vádlott megállapodott megbízójával, hogy három társával együtt 14 magukat szír és török állampolgárnak valló migránst átjuttat a szerb-magyar zöldhatáron.

A vádlott hétfő este találkozott társaival, majd valamennyien a szerb-magyar zöldhatár vajdasági oldalához mentek, ahol már várták őket a mások által odaszállított migránsok. A csoport a határzárhoz gyalogolt, ahol a vádlott társai megemelték a kerítést, a határsértők és az embercsempész pedig átbújtak alatta. A zöldhatárról a vádlott vezetésével egy előzetesen megbeszélt találkozóhelyre indultak, ahonnan a migránsokat Nyugat-Európába szállították volna tovább, de a határrendészek Szeged-Gyálarét külterületén elfogták őket.

A bíróság döntése ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.