Államtitkár

Magyarország a régió vezető országa lesz az elektromobilitás területén

Számos kedvezménnyel ösztönzi a kormány az elektromos meghajtású autók vásárlását.

2016.01.08 03:30MTI

Magyarország vezető szerepet tölt majd be az elektromobilitás területén a közép-európai régióban, a kormány céltudatos intézkedésekkel segíti az elektromobilitás elterjedését - erről Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna műsorában kedd este.

Ismertette: az ország elektromos autókkal történő "bejárhatósága" érdekében rövid időn belül 150 gyorstöltőt létesítenek, ehhez elindították a szükséges jogszabály-módosításokat. A töltőállomások üzemeltetőinek a szokásosnál sokkal kedvezőbb engedélyezési eljárást kell majd lebonyolítaniuk - mondta.

Az államtitkár kitért arra is, hogy számos kedvezménnyel ösztönzi a kormány az elektromos meghajtású autók vásárlását, egyebek mellett nem kell regisztrációs adót fizetniük az új tulajdonosoknak, áfa-kedvezmény jár nekik, valamint a buszsávot is szabadon használhatják a zöld rendszámos autók.

Ezeknek az előnyöknek kompenzálniuk kell, hogy jelenleg az elektromos autók bekerülési költsége magasabb a hagyományos járművekénél - mutatott rá, megjegyezve, hogy a technikai fejlesztések idővel olcsóbbá, hatékonyabbá, üzembiztosabbá teszik az elektromos autókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.