Felsőoktatás

Már csak két napig lehet adatot módosítani a keresztféléves felvételi eljárásban

A 2016. februárban induló képzésekre jelentkezőknek ellenőrizniük kell, hogy valamennyi, a jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumot benyújtották-e.

2016.01.04 18:18MTI

Már csak két napig lehet adatot módosítani, dokumentumot feltölteni a keresztféléves felvételi eljárásban - figyelmeztetett az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kiemelték: a 2016. februárban induló képzésekre jelentkezőknek ellenőrizniük kell, hogy valamennyi, a jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumot benyújtották-e. Az esetleges hiányzó dokumentumaikat csatolhatják elektronikus úton vagy postai úton is megküldhetik az Oktatási Hivatal címére legkésőbb január 6-ig.

A jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének megváltoztatására szintén január 6-ig csak egy alkalommal van lehetőség. A sorrendmódosításkor viszont csak a korábban megadott jelentkezési helyeket lehet átrendezni, újabb képzés megjelölésére már nincs mód - tették hozzá.

A közlemény szerint a jelentkezők az E-felvételiben folyamatosan nyomon követhetik jelentkezéseik, dokumentumaik és kérvényeik feldolgozottsági állapotát. Az E-felvételi felületén lehet átrendezni a korábban megadott képzések sorrendjét is. Ugyanígy az E-felvételiből érhető majd el - a ponthatárok kihirdetését követően - a besorolási döntés, amelynek megjelenéséről e-mailben is tájékoztatást kapnak majd a jelentkezők - írták.

Az OH kitért arra: várhatóan január 20-án hirdetik ki a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait, amelyek először a www.felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, ahol a pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.