Időközi

Fekete Zsolt alpolgármestert indítja a baloldal a salgótarjáni polgármesteri posztért

Azért kellett kiírni az időközi polgármester-választást, mert Dóra Ottó, a város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere november 29-én elhunyt.

2015.12.30 11:00MTI

Fekete Zsoltot, Salgótarján alpolgármesterét indítják baloldali szervezetek a polgármesteri posztért - jelentették be a városban rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Munkáspárt 2006, valamint a Tarjáni Városlakó Egyesület nevű civil szervezet közös jelöltjeként induló Fekete Zsolt kiemelte: megválasztása esetén stabil baloldali többség segíti munkáját a közgyűlésben, ezért bízik abban, hogy széles körű összefogással újra tudják építeni a nehéz helyzetben lévő megyei jogú várost.

A legfontosabb tervek között említette a munkahelyteremtést, a felsőfokú oktatás újraindítását, Salgótarján lakosságmegtartó képességének növelését.

Pályafutásáról elmondta, hogy első diplomáját a Nehézipari Műszaki Egyetem üzemmérnöki szakán szerezte, majd a Nógrádi Szénbányáknál helyezkedett el. A vállalat megszűnése után a gyermekvédelemben dolgozott húsz évig, közben egyetemi diplomát szerzett Debrecenben szociálpolitikai szakon is. Korábbi munka- és önkormányzati tapasztalatai segítik abban, hogy közgyűlési tevékenységét is komplexen szervezze és átlássa - fogalmazott.

A salgótarjáni közgyűlés munkájában 2002 óta vesz részt. Eddig négyszer indult egyéni jelöltként az önkormányzati választásokon, és háromszor győzött. Képviselőként kezdetben a szociális bizottság alelnöke, majd elnöke volt, 2014 óta pedig a város alpolgármestere.

Salgótarjánban azért kellett kiírni az időközi polgármester-választást, mert Dóra Ottó, a város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere november 29-én elhunyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.