Ellátás

Csőtörés miatt nincs ivóvíz öt zalai településen

Babosdöbrétén, Hottón, Kökényesmindszenten, Bödén és Rámban már dolgoznak a hiba elhárításán.

2015.12.22 11:19MTI
Forrás: Youtube

Csőtörés miatt szünetel az ivóvízellátás öt zalai településen - közölte a katasztrófavédelem kedden.

Babosdöbrétén, Hottón, Kökényesmindszenten, Bödén és Rámban már dolgoznak a hiba elhárításán. A munkálatok befejezéséig lajtos kocsikból látják el ivóvízzel az ott élőket.

Dzsudzsák Ferencné, a Zalavíz Zrt. ivóvízágazatának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a szolgáltatás kimaradása nagyjából 1500 háztartást érint az öt településen.

Hozzátette, hogy a csőtörés egy külterületi gerincvezetéknél történt, ahol nehezen járható, ingoványos a talaj, ezért a munkavégzéshez speciális gépet kellett találniuk. A hiba elhárítását megkezdték, így várhatóan délutánra helyreáll a vezetékes ivóvízellátás valamennyi településen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.