Joga van dönteni a civil szervezetnek

Meghátrált a Hóman-szobor ügyében Székesfehérvár

A polgármester arra kérte a Hóman Bálint Alapítványt, ha felállítja a szobrot, fizesse vissza a magyar államtól és az önkormányzattól kapott támogatást.

2015.12.11 13:45MTI

A székesfehérvári önkormányzat "az ország és a város érdekeit szem előtt tartva" arra kéri a Hóman Bálint Alapítványt, hogy gondolja át a szobor felállítását - közölte Cser-Palkovics András polgármester pénteken tett sajtónyilatkozatában.

A városvezető a városházán újságírók előtt közölte: a szobrot egy civil szervezet kezdeményezte és készíttette, sorsáról is annak van joga szabadon dönteni.

"Ha a Hóman Bálint Alapítvány úgy dönt, mégis felállítja a tervezett alkotást - amihez egy demokráciában joga van -, akkor Székesfehérvár önkormányzata nevében arra kérjük, hogy a közpénzt, amit a magyar államtól és az önkormányzattól kapott - anyagi lehetőségei szerinti módon és időben - fizesse vissza a civil szervezet, ezzel mentesítse a várost és az országot a méltatlan támadásoktól" - indokolta meg a felszólítást.

Cser-Palkovics András megjegyezte, hogy továbbra is elítélik Hóman Bálint "országos politikai tevékenységét, a második világháború alatti szerepvállalását", de elismerik "azt a máig ható városépítő tevékenységet, amelynek eredményeként iskolák és kulturális intézmények épültek, valamint ma is működő ipari üzemek létesültek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.