Illegális bevándorlás

Rétvári: milliárdos egészségügyi, szociális terhet jelentene a kvótajavaslat elfogadása

"A modernkori népvándorlás" többfajta szempontból jelent kihívást és veszélyeket Európa számára.

2015.12.01 21:56MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a magyar egészségügyi és szociális rendszert egyaránt sok milliárdos extra költség terhelné, ha megvalósulna az Európai Unió illegális migránsok elosztásáról szóló javaslata. Rétvári Bence az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában kiemelte: "a modernkori népvándorlás" többfajta szempontból jelent kihívást és veszélyeket Európa számára.

Az államtitkár szerint az illegális migránsok számos régi - a védőoltások révén már eltűnt -, valamint új, egzotikus betegségeket hozhatnak be az Európai Unióba. Rétvári Bence elmondta, a magyar határoknál megjelent illegális migránsoknak csak a töredéke, mintegy 5 százaléka vett részt - az egyébként kötelező - egészségügyi szűrővizsgálatokon. Ez is mintegy 350 millió forintjába került a magyar egészségügynek.

Ha az Európai Unió megvalósítaná - a magyar kormány által támadott - kvótajavaslatát, olyan mértékben kellene növelni a szakorvosi, háziorvosi kapacitást, hogy az évről évre tízmilliárdos költséget jelentene a magyar költségvetésben, csak az egészségügy területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.