Ünnep

Jónak lenni jó! - Már több mint millió forint gyűlt össze

A közszolgálati média immáron negyedik alkalommal elindított akciójában eddig minden évben egyre több adomány gyűlt össze.

2015.12.02 02:28MTI

Már több millió forint adomány gyűlt össze a Jónak lenni jó! jótékonysági akció keretében, amelynek idei kedvezményezettje a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Hozzátette: a közszolgálati média immáron negyedik alkalommal elindított akciójában eddig minden évben egyre több adomány - 2012-ben majdnem 100 millió, 2013-ban nagyjából 120 millió, míg tavaly mintegy 170 millió forint - gyűlt össze, ugyanakkor a lényeg nem ez, hanem az üzenet, hogy "amit adunk, azt szívből adjuk, mert segíteni akarunk".

A Jónak lenni jó! adományvonala a 13600-as számon érhető el, ahol a 05-ös kód megadásával hívásonként 250 forinttal lehet támogatni az akciót. A hívásokkal eddig már több mint 600 ezer forintos támogatáshoz jutott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Siklósi Beatrix kiemelte, hogy a kedvezményezett szervezet kiválasztásakor a legfontosabb szempont a hitelesség volt, vagyis olyan partnert választottak, amely már bizonyított és ahol "minden egyes forintnak az útját" végig nyomon lehet követni.

A főszerkesztő kitért arra is, hogy minden évben egyre több vállalkozás jelentkezik támogatóként, mert érzik a társadalmi felelősségvállalás fontosságát.

Az akció részeként december 13-án egész napos műsorfolyammal várják az érdeklődőket a közmédia minden csatornáján. A kezdeményezést az adományvonal hívásán és az SMS-küldésen túl neves művészek és sportolók által dedikált tárgyak megvásárlásával is lehet támogatni - mondta el Siklósi Beatrix, hozzáfűzve, hogy a fix árral rendelkező, valamint licitálható relikviákat a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo honlapon lehet megtekinteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.