A korábbi vezető lemondott

Polgármestert választanak vasárnap Vaskeresztesen

A voksolást azért kell megtartani a magyar-osztrák határ menti 365 lelkes, főként német nemzetiség által lakott községben, mert a település korábbi vezetője, Balázs János Miklós (független) szeptemberben lemondott.

2015.11.30 16:54MTI

Időközi polgármester-választást tartanak Vaskeresztesen vasárnap - közölte a Vas megyei település jegyzője hétfőn az MTI-vel.

Linhárt Gábor elmondta: a voksolást azért kell megtartani a magyar-osztrák határ menti 365 lelkes, főként német nemzetiség által lakott községben, mert a település korábbi vezetője, Balázs János Miklós (független) szeptemberben lemondott.

A tisztségért két jelölt indul: Krancz Imre vállalkozó (független), aki 2010 és 2012 között már volt a község polgármestere és jelenleg alpolgármesterként irányítja az önkormányzat munkáját, valamint Kovács István, a Munkáspárt jelöltje, aki zsámboki lakos. Megválasztásuk esetén mindketten társadalmi megbízatásban látnák el a polgármesterséggel járó feladatokat.

Ha a jelenlegi alpolgármestert polgármesterré választják, akkor a képviselői helyére a települési kislistáról kerülhet a tavaly őszi önkormányzati választáson legtöbb szavazatot szerző képviselőjelölt.

A szavazásra jogosult 296 választópolgár vasárnap reggel hat és este hét óra között adhatja le a voksát a helyi közösségi házban berendezett szavazókörben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.