EU-csúcs

Kósa: mindent meg kell tenni, hogy az unió újragondolja bevándorláspolitikáját

A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szerint mindent meg kell tenni azért, hogy az Európai Unió átgondolja bevándorláspolitikáját és a kötelező kvótarendszerrel kapcsolatos álláspontját.

2015.11.28 15:08MTI

Kósa Lajos azután nyilatkozott az M1 aktuális csatorna szombat délutáni műsorában, hogy délelőtt az Országházban egyeztettek a miniszterelnökkel a parlamenti frakciók vezetői. A találkozót Orbán Viktor hívta össze, hogy a vasárnapi rendkívüli török-EU-csúcs előtt tájékoztassa a parlamenti képviselőcsoportok vezetőit, és kikérje a véleményüket.

Kósa Lajos a hírműsorban azt mondta, az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás-tervezet magában hordozza, hogy még több illegális bevándorló jöhet Európába. A parlamenti pártok vezetőivel folytatott megbeszélésen - amelyen az MSZP a kongresszusára hivatkozva nem vett részt - egyetértettek abban, hogy a további betelepítéseket nem lehet elfogadni - hangsúlyozta.

A csúcstalálkozóval kapcsolatban elmondta, hogy az unió "belemanőverezte" magát egy olyan helyzetbe, amelyben némileg kiszolgáltatott lett a török kéréseknek. Szerinte az uniónak először egységes álláspontot kellett volna kialakítania és csak utána tárgyalni Ankarával.

A Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is, hogy álláspontjuk változatlan: az uniónak meg kell védenie külső határait, ha nem lehet a görög-török határon, akkor Bulgáriánál és Macedóniánál.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a találkozó után az MTI-nek elmondta, az egyeztetésen a frakcióvezetők egyetértettek abban, hogy olyan megállapodásra van szükség Brüsszelben, amely a bevándorlás ügyében szem előtt tartja az Országgyűlés korábbi döntéseit, valamint az európai és a magyar érdekeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.