Illegális bevándorlás

Szijjártó válaszolt az ET emberi jogi biztosának

Nils Muiznieks korábban közleményében úgy fogalmazott: Magyarországon indokolatlan módon kriminalizálták a bevándorlókat és menedékkérőket.

2015.11.28 10:37MTI

A magyarországi szabályozás minden tekintetben megfelel az európai szabályoknak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a menekültválsággal kapcsolatban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által az MTI-hez eljuttatott közleményben a tárcavezető arra reagált, hogy Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa pénteken az európai menekültválságról szólva felhívta a figyelmet, hogy a kontinens államainak továbbra is be kell tartaniuk emberi jogi kötelességeiket, és eközben úgy fogalmazott: attól tart, hogy "Magyarország nem tesz eleget ennek a kihívásnak".

Muiznieks háromnapos magyarországi látogatását követően kiadott közleményében kiemelte, hogy Magyarország példa nélküli feladattal szembesült azáltal, hogy közel 400 ezer ember érkezett határára nemzetközi védelem reményében az idén. Az ET emberi jogi biztosa szerint "az utóbbi hónapokban hozott gyors lépések rendkívüli nehézzé tették a nemzetközi védelemhez való hozzáférést, és indokolatlan módon kriminalizálták a bevándorlókat és menedékkérőket" Magyarországon.

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban jelezte: attól tart, hogy "az Európa Tanács emberi jogi biztosa téved". A magyarországi szabályozás minden tekintetben megfelel az európai szabályoknak - szögezte le.

"Látható, hogy egyesek - így az ET biztosa is - azt szeretnék, hogy Magyarországon is átláthatatlan, zavaros helyzet alakuljon ki, azonban mi ennek a kérésnek nem fogunk eleget tenni" - fogalmazott a külügyminiszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.