Kapás

Orosz gépeket fogtak a magyar Gripenek

Főként orosz gépek miatt riadóztatták eddig a balti országok légterét védő magyar Gripen vadászrepülőgépeket.

2015.11.27 07:43MTI
MTI Fotó: Ujvári Sándor

A Magyar Idők a Honvédelmi Minisztérium (HM) tájékoztatására hivatkozva azt írja: a magyar Gripenek által elfogott gépek nagy része orosz katonai repülőgép volt, az elfogások sikeresen, kirívó incidensek és agresszív események nélkül zajlottak.

A magyar légierő szeptembertől négy hónapon keresztül négy Gripen repülőgéppel látja el a balti országok légtérrendészeti feladatait.

A repülőgépek a litvániai Siauliai repülőtéren állomásoznak. A magyar kontingens több mint 15 éles és több mint 60 gyakorlóriasztást hajtott végre, ezalatt több mint 300 órát repültek a pilóták.

A feladatokat pontosan, szakszerűen és hatékonyan látják el, kivívva ezzel a NATO elismerését - olvasható a Magyar Időkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.