Terrorizmus

Pintér: kiváló munkát végzett a TEK

A Terrorelhárítási Központ kiváló munkát végzett, megakadályozta vasárnap, hogy a főváros sűrűn lakott területein akár szándékos, akár vétlen robbanás következzen be.

2015.11.26 20:23MTI

Pintér Sándor belügyminiszter hangsúlyozta: "a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János vezérőrnagy és munkatársai iránti bizalmam töretlen".

A TEK kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a hétvégi terrorellenes akciósorozatában sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoportot fogott el. A négy gyanúsítottal szemben "robbanóanyag felhasználására szolgáló készülék engedély nélküli tartásával elkövetett robbanóanyaggal visszaélés" és lőszerrel visszaélés bűntette miatt nyomoz a rendőrség.

Az elfogott négy ember szabadlábon védekezhet. A bíróság indoklása szerint az elfogottaknak nincs közük terrorszervezetekhez. Az MSZP és a DK az ügy tisztázását sürgeti, a DK közveszéllyel való fenyegetés miatt feljelentést tesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.