Börtön

Felfüggesztett börtönre ítélte Geréb Ágnest a bíróság

Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon az otthonszülés magyarországi úttörőjeként ismert nőt szerdán, és három évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi foglalkozástól.

2015.11.25 14:17MTI

A II. és III. kerületi bíróság háromrendbeli, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben, kuruzslásban és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisításban találta bűnösnek Geréb Ágnest.

Megállapította: Geréb Ágnes annak ellenére végezte nők terhesgondozását, értékelte leleteiket és javasolta számukra az otthonszülést, hogy egy korábbi büntetése miatt akkor el volt tiltva a szülész-nőgyógyászi tevékenységtől, ezzel pedig elkövette a kuruzslást. A bíróság bűnösnek mondta ki Geréb Ágnest abban is, hogy három, általa vezetett otthonszülésnél megszegte foglalkozása szabályait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.