Czibere Károly

Szociális életpályamodell - a koncepción már dolgoznak

Az összeget a fenntartóknak nem kell kigazdálkodniuk, hanem a központi költségvetésből kell igényelniük.

2015.11.25 08:52MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Jövő nyárra dolgozzák ki és terjesztik a kormány elé a szociális életpályamodell koncepcióját, amely 6-8-10 hónapos felkészülési időt követően, 2017-ben indulhat el - erről Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszélt az M1 aktuális csatornának szerdán.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány 2016-ban is biztosítja a 93 ezer szociális ellátásban dolgozó számára a tavaly megítélt, a közalkalmazotti bértáblához képest 12 milliárd forint többletet jelentő bérpótlékot, valamint az idén júliustól bevezetett 15,5 milliárd forint többletet jelentő bérkiegészítést.

Mint mondta, ezt az összeget a fenntartóknak nem kell kigazdálkodniuk, hanem a központi költségvetésből kell igényelniük. Hozzátette: több mint 300 olyan fenntartót találtak az ősz folyamán, akik a júliusi döntéshez képest a forrást nem igényelték, ezt az érintettek utólag megkaphatják, mivel a forrás rendelkezésre áll, csak a fenntartóknak igényelniük kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.