Ötpárti egyeztetés

Hozzányúlnak ismét a közbeszerzési szabályokhoz

Az LMP nem támogatja a közbeszerzési szabályok lazítását.

2015.11.24 16:18MTI

Az LMP nem támogatja a közbeszerzési szabályok lazítását, amely lehetővé tenné a védelmi-biztonsági beszerzések rendeleti szintű szabályozását a törvényi előírásokkal szemben.

Erről Csarnó Ákos, az ellenzéki párt közigazgatási szakszóvivője beszélt keddi sajtótájékoztatóján azt követően, hogy Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese ötpárti egyeztetésre hívta a parlamenti frakciók képviselőit a közbeszerzési törvény újbóli változtatásával kapcsolatban.

Uniós előírás a védelmi beszerzések törvényi szabályozása - hangsúlyozta Csarnó Ákos -, így pártja nem ért egyet a rendeleti szintű előírásokkal.

Az ellenzéki politikus közölte: nem kaptak magyarázatot arra, miért nyúlnak hozzá ismét a közbeszerzési szabályokhoz egy hónapon belül annak legutóbbi módosításának hatályba lépését követően.

Jelezte ugyanakkor: a kétharmados támogatást igénylő módosításokkal, amelyek a nemzeti vagyonról szóló törvényt érintik, pártjának nincs kifogása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.