Zalában

Idősek kifosztói ellen emeltek vádat

Idős, megromlott egészségi állapotban lévő, elsősorban egyedülálló embereket kerestek fel önkormányzati dolgozónak kiadva magukat.

2015.11.24 08:57MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Kifosztás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség két börtönviselt férfi ellen, aki Csongrádtól Zaláig idős emberektől lopta el a pénzüket úgy, hogy önkormányzati dolgozónak adta ki magát - közölte a Zala Megyei Főügyészség kedden.

A két büntetett előéletű férfi tavaly év végétől idős, megromlott egészségi állapotban lévő, elsősorban egyedülálló embereket kerestek fel önkormányzati dolgozónak kiadva magukat. Különböző okokkal arra vették rá áldozataikat hogy vegyék elő megtakarított pénzüket, majd amikor az idősek nem figyeltek rájuk, kifosztották őket.

Csongrádban egy 83 éves asszonytól a lakásán a nyugdíjszelvényét kérték el, hogy "jogosult-e" segélyre, s miután az asszony egy éthordóból kivette a szelvényt, az egyik elkövető kilopta az ott tartott 100 ezer forintját. Tarban egy 84 éves asszonytól nyugdíj-kiegészítésre hivatkozva kérték el a személyi igazolványát és régi 10 ezer forintos bankjegyeit, hogy azokat kivonják a forgalomból, de az idős nő figyelmetlenségét kihasználva 590 ezer forintját tulajdonították el.

A következő napokban Lakhegyen, Rádon, Kunszentmártonban, Mélykúton és Lajoskomáromban csaptak be többnyire 80 évesnél is idősebb embereket, akiktől nem egy esetben alkalmanként egymillió forintnál is többet zsákmányoltak. Kemenesmihályfán egy 91 éves férfitól 50 ezer forintot akartak elvenni, de az idős ember ébersége miatt végül ez nem sikerült nekik.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörösen visszaeső két férfi ellen nyolcrendbeli, idősek sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.