Nem véd

Nem felelt meg az előírásoknak a római-parti gát tervpályázata

A nyertes ajánlatában ellentmondó adatok szerepelnek, ráadásul nem felelnek meg sem a pályázati feltételeknek, sem a jogszabályi előírásoknak.

2015.11.23 10:57MTI

Megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a római-parti gát tervpályázatát, a fővárosi önkormányzat sokadszorra kezdheti elölről a beruházást - írja a Népszabadság hétfői számában a KDB napokban nyilvánosságra hozott határozatára hivatkozva.

A KDB határozata szerint megállapítható, hogy a római-parti mobilgát tervezői tenderének nyertes ajánlatában ellentmondó adatok szerepelnek, ráadásul nem felelnek meg sem a pályázati feltételeknek, sem a jogszabályi előírásoknak.

A jogorvoslati eljárást az első körben vesztesnek nyilvánított Keviter Akva Kft. indította. A KDB indoklása szerint a győztes Mélyépterv Komplex Zrt. és a Viziterv Consult Kft. konzorcium az egyik helyen 160 napos határidőt vállalt az engedélyes terv elkészítésére, az ütemtervben viszont 180 nappal számoltak, míg másutt 175 nap szerepelt.

A lap szerint az ajánlatkérő főváros meg sem próbálkozott az ellentmondás feloldásával.

A KDB a jogsértést súlyosnak ítélte, ezért 300 ezer forint bírság és 200 ezer forint szolgáltatási díj megfizetésére kötelezték a fővárost.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.