Szavaztak

A független Gyurkó László nyerte a polgármester-választást Botpaládon

A független Gyurkó László nyerte az időközi polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Botpaládon vasárnap.

2015.11.23 08:00MTI

A Tiszabecsi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, Báthori Gábor elmondta, hogy az új önkormányzati vezető tisztségviselő 156 szavazatot kapott, míg a második, szintén független Dobos Zoltánra 101-en, a harmadik Irényi Zoltánra pedig 74-en voksoltak.

A választáson a szavazásra jogosult 652 botpaládi választópolgár közül 416 járult az urnához, így a részvételi arány 63,80 százalékos volt. Érvényes szavazatot 412-en adtak le, míg 4 voks az érvénytelen volt.

A választáson öt független jelölt indult, s az első három helyezett mellett a negyedik helyen végzett Lukács József 42, az ötödik Szentesiné Liszák Mária pedig 37 szavazatot kapott.

Egyetlen pártjelölt is volt, a Munkáspárt színeiben Nagy István indult, ő 2 voksot kapott.

Az időközi polgármester-választást azért tartották, meg augusztus 11-én elhunyt Botpalád korábbi faluvezetője, Gyurkó András.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.