Illegális bevándorlás

Már 750 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket

A kvótaellenes aláírásokat addig gyűjtik, amíg az Európai Unió meg nem szünteti a kvótákat.

2015.11.21 12:40MTI
MTI/Czeglédi Zsolt

Az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozó íveket eddig 750 ezren írták alá - közölte a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szombaton Debrecenben.

Kósa Lajos a sajtótájékoztatón értelmetlennek, működésképtelennek és törvénytelennek nevezte a kvótarendszert. Az ellen egyre többen lépnek fel, egyre többen támogatják aláírásukkal is a magyar kormány küzdelmét a betelepítési kvóta ellen - tette hozzá.

A kormánypárti politikus közlése szerint a kvótaellenes aláírásokat addig gyűjtik, amíg az Európai Unió meg nem szünteti a kvótákat.

Kósa Lajos elmondta: Brüsszelnek nincs joga egyetlen országot sem arra kényszeríteni, hogy tartósan együtt éljen olyan emberekkel, akiknek a befogadásáról nem az adott állam döntött.

A kvótarendszer helyett Magyarország és Európa határait kellene megvédeni - jelentette ki a frakcióvezető, hozzátéve: egyre nő az általános elégedetlenség a kvótákkal szemben.

Emlékezetett arra, hogy Magyarország mellett Szlovákia is bíróságon támadta meg a betelepítési kvótát, és más országok is csatlakoztak a szubszidiaritás elvének megsértése ellen.

Kósa Lajos arra is felhívta a figyelmet, hogy a betelepítési kvóta a terrorveszélyt is növeli. "A tömegesen, ellenőrizetlenül beáramló migránsok között megbújva érkezhetnek terroristák az unió területére" - fogalmazott a frakcióvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.