Terrorizmus

Szakértő: a terroristáknak "nem éri meg" Magyarországot támadni

Az ország egyszerűen nincs rajta a terroristák "média világtérképén".

2015.11.21 09:57MTI

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) docense szerint a terroristáknak "nem éri meg" Magyarországot támadni.

Kaiser Ferenc az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában egyebek között arról beszélt, hogy egy esetleges Magyarország elleni terrorakció költségei és kockázatai hasonlóak lennének, mint a legutóbbi párizsi merényleteknek, ugyanakkor számukra sokkal kisebb lenne a hírértéke. Az ország egyszerűen nincs rajta a terroristák "média világtérképén" - jegyezte meg.

A szakértő szerint egy kicsit nehezebb is lenne például Budapestet támadni, mivel ott nincs bázisa az iszlamistáknak. A Magyarországra települt iszlámhitűek kevesen vannak, és általában asszimilálódtak - mondta az NKE docense.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.