Új tervezet készül

Változik a Quaestor-törvény

A kormány még az idén elkészíti az egykori Quaestor-ügyfelek kártalanításáról szóló törvény új tervezetét.

2015.11.21 09:08ma.hu

A Magyar Idők Völner Pál igazságügyi államtitkárra hivatkozva azt írta: a korábban sokak által bírált 30 milliós határösszeg az új javaslatban is megmarad. Egyéb konkrétumról az államtitkár nem beszélt, mert a kormány még egyeztet a Magyar Bankszövetséggel.

A Népszabadság szerint a tervek alapján az esettípusra határoznák meg a törvényt, vagyis a közös tulajdonosi kör által kibocsátott vállalati kötvényeket érintő visszaéléseknél a Befektetővédelmi Alapnak helyt kell állnia.

A Magyar Hírlap azt írta: a tervek szerint a minisztérium a december 2-i kormányülésre terjeszti be a tervezetet, amelyet a december 15-i, idei utolsó parlamenti ülésig el is akarnak fogadtatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.