Keresik a zaj okát

Óriási robbanás rázta meg Székesfehérvárt

A közösségi oldalon terjedő információk szerint egy Gripen hangrobbanása okozta a pánikot.

2015.11.19 11:21ma.hu

Óriási robaj rázta meg a Fejér megyei várost csütörtökön délelőtt - írja a feol.hu. A város minden pontján hallani lehetett a zajt, melybe még az ablakok is beleremegtek.

A durranással kapcsolatosan azonban nem érkezett bejelentés sem a rendőrséghez, sem a tűzoltósághoz.

A közösségi oldalakon rögtön különböző feltételezések szökkentek szárba.

Mukics Dániel, az OKF helyettes szóvivője a feol.hu-nak elmondta: a hang egy repülőgép hangrobbanása volt, amellyel kapcsolatban a Honvédelmi Minisztérium szolgálhat bővebb információkkal.

A hangot az ország számos pontján hallották: Pátkán, Sárkeresztúron, Törökbálinton és még számos helyen.

A Honvédelmi Minisztérium később megerősítette: egy levegőben lévő, katonai feladatot ellátó vadászrepülőgép zaja hallatszott. A minisztériumi szóvivő hozzátette: mindenki nyugodjon meg, nem történt robbanás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.