Állatvédelem

Vérdíjat tűztek ki a kaposvári patkánymérges gyilkosra

A vélhetően szadista, személyiségzavaros elkövetők a kertekbe dobják be mérgezett ételt, vagy otthagyják az utcán, parkokban, olyan helyeken, ahol kutyát sétáltatnak.

2015.11.11 17:21ma.hu

Több mint száz kutyát, macskát mérgeztek meg ismeretlen tettesek az elmúlt két évben Kaposváron – írja a hirado.hu. A vélhetően szadista, személyiségzavaros elkövetők patkánymérget, fagyállót kevernek valamilyen ételbe, például babapiskótába, csirkehúsba, majd egyszerűen bedobják a kertekbe, vagy otthagyják az utcán, parkokban, olyan helyeken, ahol kutyát sétáltatnak.

Egy kutya sincs biztonságban

Egész Kaposváron, sőt már Kaposfüreden is találtak már mérgezett falatokat. Senkinek a kutyája nincs biztonságban, mert szinte mindenhonnan szedünk össze babapiskótát, vagy patkányméregbe forgatott nyers csirkehúst, és ha az ember óvatlan az eb pillanatok alatt felszedi és lenyeli a finomnak tűnő falatokat – mondta Szerecz Kornél, a kaposvári Kutyaplacc Egyesület elnöke.

„Nagyon aljas dolog”

Ez nagyon aljas dolog, mert az ember persze vigyáz a kutyájára, de amikor a saját területére dobják be a mérget, akkor nem tud mit tenni. Az élelem megtagadása az egyik legnehezebben megtanítható dolog egy kutyának – mondta a Hajnal-tájban Boncz Edit, állatvédő.

180 ezer forint a nyomravezetőnek

A Kutyaplacc Egyesület most adománygyűjtésbe kezdett, amit a nyomravezetőnek szánnak. Eddig 180 ezer forint gyűlt össze. Egyelőre azonban kevés információ áll rendelkezésükre. Szerecz Kornél szerint a mérgezéses esetek eltérnek a korábbiaktól, ezt valaki, vagy valakik "kedvtelésből" csinálhatják, mert az esetek után nem számolnak be betörésekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.