Fővárosi Közgyűlés

A BKV eljárást indíthat a 3-as metró pótlóbuszainak beszerzésére

A Fővárosi Közgyűlés szerdán hozzájárult ahhoz, hogy a BKV Zrt. versenyeztetési eljárást indítson a felújítás előtt álló 3-as metró pótlásához szükséges 150 autóbusz beszerzéséhez szükséges kölcsön ügyében.

2015.10.28 12:10MTI

A testület döntését 21 igen szavazattal, egyhangúlag hozta meg.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes előterjesztésében kiemelte, az új járműveknek a metrófelújítás kezdetén, vagyis 2016 júliusában kell forgalomba állniuk, ezért a beszerzési eljárásban 2015. decemberi szerződéskötéssel számolnak.

Az elfogadott előterjesztés szerint a BKV a versenypárbeszéd módszerét használja majd a kölcsön versenyeztetési eljárásában.

Az új buszok beszerzésére a főváros összesen 13,7 milliárd forintos kölcsönösszeget tart rendelkezésre, legfeljebb tízéves futamidővel.

A javaslat elfogadása előtti vitában Tokody Marcell, a Jobbik képviselője azt mondta, a kormánynak részt kellett volna vállalnia az új buszok megvásárlásának finanszírozásában azt követően, hogy a 3-as metró felújításához csak hitelgaranciát adott.

Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője helyes útnak nevezte, hogy a BKV új buszokat vásárol és nem "irreális áron" bérel járműveket a feladatra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.