2 év 6 hónap

Letöltendő fegyházbüntetést kapott a szállodai szarka

Gyorsított eljárásban ítélte el a bíróság egy budapesti szállón török turistákat meglopó tolvajbanda tagjait. Az egyik vádlottat 2 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

2015.10.26 10:21Havariapress

A tényállás lényege szerint, a két - 19 és 45 éves - férfi szeptember 12-én egy V. kerületi hostelben ugyanabban a szobában foglalt szállást, amelyikben a két török állampolgárságú sértett is tartózkodott. A két férfi megvárta, hogy török bérlőtársaik elhagyják a szállást, majd a késő esti órákban - a sértettek távollétét kihasználva - magukhoz vették azok laptopjait, és távoztak.

A 45 éves tolvaj ezt követően a két laptopot a Keleti pályaudvarnál eladta ismeretlen személyeknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága által lefolytatott nyomozás eredményeként, a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a két férfit lopás miatt, gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlottak bűnösségét, és ezért a 45 éves, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat 2 év 6 hónap letöltendő fegyházbüntetésre, míg 19 éves társát 8 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.