Egészség-ügy

Kétszáz háziorvosi körzet maradhat betöltetlenül

A felkínált forintmilliók ellenére alig jelentkezik valaki a kiírt háziorvosi pályázatokra.

2015.10.22 08:09MTI

Csütörtöki számában a Magyar Nemzet arról számol be: júliusban 231 volt, jelenleg 238 az üres praxisok száma, és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatai alapján ezek közül - pár nappal a beadási határidő előtt - 39-et pályáztak meg. Ebből 27 esetben praxisjogot vásárolnának, 12-ben pedig letelepedési támogatást vennének igénybe.

Így viszont, jegyzi meg a lap, csak az üres állások 15 százalékát tudják betölteni a jelenleg orvos nélküli körzetekben, ami azt is jelenti, hogy az e célra rendelkezésre álló 750 milliós keret nagyobbik része kihasználatlanul marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.