Migránsválság

Illegális bevándorlás - Az Emmi és a WHO értékelte az egészségügyi kihívásokat

A sok menekült és migráns érkezése komoly kihívások elé állítja Magyarország és a többi fogadó ország egészségügyi rendszerét is.

2015.10.19 16:23MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői közösen értékelték a migrációval összefüggő egészségügyi kihívásokat - közölte a tárca egészségügyi államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A közleményben jelezték: a WHO képviselői találkoztak az érintett magyarországi döntéshozókkal, szakértőkkel, civil és nemzetközi partnerszervezetek képviselőivel és előadások, illetve rövid interjúk keretében megismerkedtek a magyar helyzettel, valamint felkeresték a bicskei és kiskunhalasi befogadó állomásokat, a fóti gyermekotthont és a Baptista Szeretetszolgálat családi átmeneti otthonát, valamint látogatást tettek a röszkei tranzitzónában is és Szegeden.

Azt írták: a sok menekült és migráns érkezése komoly kihívások elé állítja Magyarország és a többi fogadó ország egészségügyi rendszerét is.

A magyar közegészségügyi-járványügyi helyzet jelenleg stabil, azonban a migrációs nyomás miatt számos intézkedést kell meghozni - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.