Illegális bevándorlás

Továbbra is tömegesen érkeznek a migránsok Szerbiából Horvátországba

A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta 168 ezer illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt.

2015.10.13 13:15MTI

Továbbra is tömegesen érkeznek a migránsok Szerbiából Horvátországba, és nem csökkent a számuk - közölte a horvát közszolgálati rádió kedden.

A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta 168 ezer illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Horvátország területére - a kelet-szlavóniai Babska és Tovarnik körzetébe - egy nap alatt 7700 migráns érkezett, akiket az opatovaci sátortáborból vonattal és buszokkal folyamatosan szállítanak a magyar határra.

A horvát kormány a kelet-horvátországi Bródban (Slavonski Brod) egy téliesített tranzitközpont létesítését tervezi, ahonnét a belügyminisztérium szerint gyorsabban és kényelmesebben lesznek elszállíthatóak az emberek. Az opatovaci befogadóállomás addig működik, amíg a bródi el nem készül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.