Illegális bevándorlás

Alacsony a magyarországi befogadóállomások kihasználtsága

Jelenleg a nyitott befogadóállomásokon 612-en vannak.

2015.10.11 12:06MTI
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Alacsony a magyarországi befogadóállomások kihasználtsága - közölte Szép Árpád, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) menekültügyi igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.

Jelenleg a nyitott befogadóállomásokon 612-en vannak - mondta Szép Árpád.

Hozzátette: a viszonylag alacsony szám annak köszönhető, hogy folytatódott az a tendencia, miszerint az érkezők számához képest rendkívül kevesen kérnek menedéket.

Szombaton 13 ember kért Magyarországtól nemzetközi védelmet, így ebben az évben 176 ezer 308-ra emelkedett a menedékkérők száma - mondta el Szép Árpád. Hozzátette: az ügyfelek jellemzően nem várják meg az eljárások végét, hanem ismeretlen helyre távoznak, Nyugat- illetve Észak-Európa irányába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.