Illegális bevándorlás

Kriminálpszichológus: módosítottak a túsztárgyalók oktatásán

Végh József kriminálpszichológus szerint Magyarországon már módosítani kellett a túsztárgyalók oktatásán, mert a Közel-Keletről érkezett bűnözőkkel az életükről nem lehet egyezkedni, csak a halálukról.

2015.10.09 20:40MTI

A szakember szerint az ilyen emberek körében "dicsőség öngyilkos terroristának lenni", és "vetélkedés folyik, kinek a valakije lehet öngyilkos merénylő".

Ezeknek az embereknek nem az élet, hanem a halál számít - fogalmazott Végh József az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A kriminálpszichológust azzal kapcsolatban kérdezték meg, hogy a magyar hatóságok Röszkénél olyan, a migránsok által elhagyott mobiltelefonokat találtak, amelyeken agresszív, megrázó videojelenetek is voltak.

Az egyik bemutatott felvételen egy fiatal férfi puskával rálő a társára, aki összeesik, majd később kamerára veszik a vérző sebet is. Egy másik felvételen két fiatal megállás nélkül pofozza egymást, míg mellettük egy férfi pisztollyal arra buzdítja őket, erősebben üssenek.

A kriminálpszcihológus szerint ezekkel a gyakorlatokkal edzik egymást, hogy jobban viseljék a fizikai és lelki fájdalmat, és egy esetleges kihallgatásnál ne törjenek meg.
Végh József szerint ezek az emberek a konfliktuskezelésnek az agresszív módját tanulták és tapasztalták meg otthon és abban az országban, ahonnan érkeztek.

"Nekik, ha gyorsan kell megoldani egy konfliktust, marad az, hogy kinyírlak" - tette hozzá.

A műsorban elhangzott: a migránsok közül többen halállal fenyegettek meg újságírókat konfliktushelyzetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.