Haza menne, de még nem tud

Rákos lett a fogtömésétől egy katymári tini

Vi­vien jelenleg csontvelő-transzplantáció előtt áll, amennyiben sikeres az átültetés, akár haza is költözhet, de ehhez steril körülményekre van szüksége. A család mindent megtesz érte, de szükségük van támogatásra.

2015.10.09 10:09ma.hu

A mindössze 15 éves, és megpróbáltatásai ellenére még mindig életvidám lány mieloid leukémiával, azaz a vérképzőrendszerből kiinduló daganatos betegséggel küzd. A ritka kórt az orvosoks zerint a fogtömés válthatta ki. "Hőemelkedésem lett, majd másnapra belázasodtam. A harmadik napon pedig úgy ébredtem, hogy már csak foltokat látok a jobb szememmel, ami ugyanazon az oldalon van, mint a rossz fogam" – emlékezett vissza a Blikknek a kezdetekre a Szegedi Gyermekklinikán fekvő Vivien.

Számos genetikai vizsgálatot végeztek a lánynál, okokat keresve, de nem találtak semmit. Mivel az egész kálvária a fogászati problémákkal kezdődött, ezért egyértelműen ezzel kötik össze a leukémia kialakulását az őt kezelő szakemberek.

Szerencsére a lány szervezete jól reagált a kemoterápiá­ra, ám a sejtállománya még nem megfelelő ahhoz, hogy a rossz fogat eltávolítsák, így a kezelések alatt újra és újra foggyulladással küzd. Vivien csontvelő-transzplantáció előtt áll, amihez édesapja vagy testvére, Krisztián lehet az alkalmas donor. Ha sikeres az átültetés, akár haza is költözhet, de ehhez steril körülményekre, steril szobára van szüksége. Azonban a helyiség kialakításával nagy problémája van a családnak, mégpedig a rossz anyagi helyzet.

Ha segíteni szeretne Viviennek, a 18203473-01418252-10010014 (FHB Bank) számlaszámon keresztül megteheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.