Illegális bevándorlás

A Terrorelhárítási Központ vizsgálja a migránsok eldobott telefonjait

Az elmúlt napokban több mint ezer - többnyire - brutális, megrázó videót és fényképet találtak a magyar-szerb határ közelében eldobált telefonokban.

2015.10.07 20:23ma.hu

A Terrorelhárítási Központ is vizsgál olyan telefonokat, amelyeket a bevándorlók dobhattak vagy hagyhattak el útjuk során az országban. A terrorizmussal összefüggésbe hozható személyeket próbálják kiszűrni - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

Az elmúlt napokban több mint ezer – többnyire – brutális, megrázó videót és fényképet talált a Híradó riportere a magyar-szerb határ közelében eldobált telefonokban.

A Terrorelhárítási Központ az M1 Híradójának megkeresésére közleményében azt írta: a Magyarországra érkező bevándorlókkal kapcsolatban feladatuk, hogy kiszűrjék a terrorizmussal kapcsolatba hozható személyeket és a lehető legrövidebb időn belül hiteles információkat szerezzenek róluk.

Horváth József, a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese a Híradónak azt mondta: a telefonokon található videók és dokumentumok ajánlólevélként szolgálhatnak, egyfajta belépő egy terrorszervezetekhez, mert tulajdonosuk meg tudja mutatni, hogy milyen irtózatokban vett részt és hogy ezektől sem riad vissza. A katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese azt mondta: az, hogy több százezer katonakorú, háborúkat megjárt férfi jelenik meg Európában, már önmagában egy komoly veszélyhelyzet.

Hozzátette: "Európának arra is fel kell készülnie, hogy alapvetően egy más társadalmi, szociológiai körből érkező személyek, akiknek a vitakultúrája mondjuk nem az európai megszokott normáknak felel meg, hanem sokkal inkább az erőszak kultúrájából táplálkozik, ahol törzsi, kláni szervezetek, háborús viszonyok vannak. Ott azt szokták meg, akár több generáción át, hogy az marad életben, aki életerős, aki képes arra, hogy agresszívabb legyen, úgy tudjon fellépni, meg tudja védeni a családját, tehát nekünk ez egy új és szokatlan kihívás lesz, azt gondolom."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.