Illegális bevándorlás

HM: folyamatos kapcsolatot tart fenn a magyar és a szerb vezérkari főnök

Az illegális migráció okozta válság kezelése érdekében folyamatos, közvetlen kapcsolatban áll egymással Ljubisa Dikovic szerb és Benkő Tibor magyar vezérkari főnök.

2015.10.07 19:05MTI

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleménye szerint a szerb vezérkari főnök szerdán Zomborban tárgyalt magyar kollégájával, Benkő Tiborral. Beszéltek a katonai együttműködés helyzetéről, a regionális biztonságról, ennek részeként egyeztették az illegális migrációval kapcsolatos katonai tevékenységeket.

Benkő Tibor hangsúlyozta: a mostani helyzetben a magyar katonák szerepvállalása semmilyen kockázatot nem jelent Szerbiára nézve.

Szerbia és Magyarország hagyományosan jó katonai kapcsolatokat ápol egymással - írta a HM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.