Rajt a szupersztárok nélkül Dél-Amerikában

Van, ahol már a vb-selejtezők is elkezdődnek

A legnehezebb helyzetben az uruguayiak vannak, ugyanis két legjobb csatárukat, Luis Suárezt és Edinson Cavanit is nélkülözniük kell eltiltás miatt.

2015.10.07 08:17MTI

Csütörtökön megkezdődik a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozata, amelynek kezdetén a legnagyobb sztárok hiányoznak majd.

A legnehezebb helyzetben az uruguayiak vannak, ugyanis két legjobb csatárukat, Luis Suárezt és Edinson Cavanit is nélkülözniük kell eltiltás miatt. A Barcelona támadója még a tavalyi brazíliai világbajnokságon elkövetett sportszerűtlensége - megharapta Chiellinit - miatt nem lehet ott a válogatottal a Bolíviában sorra kerülő nyitányon, míg a Paris Saint-Germaint erősítő Cavani a nyári Copa Americán kapott piros lapot a chileiek elleni összecsapáson, miután Gonzalo Jara a hátsó feléhez nyúlt, ő pedig meglegyintette riválisát.

A hazai rendezésű világbajnokságon, majd a Copa Americán is csalódást keltő brazil válogatott Neymar nélkül kezdi a kvalifikációt: a Barcelona csatára szintén a kontinensviadalon elkövetett szabálytalansága miatt kényszerül kihagyni az első két találkozót.

A Bajnokok Ligája-győztes Barcelona támadógépezetének legfontosabb láncszeme, a négyszeres aranylabdás Lionel Messi is hiányzik majd: az argentin válogatott sztárja sérülés miatt nem segíthet társainak hazai pályán Ecuador, majd idegenben Paraguay együttese ellen.

A tíz nemzeti válogatottat számláló dél-amerikai csoportban mindenki játszik mindenkivel, az első négy helyezett jut ki a világbajnokságra, míg az ötödik interkontinentális pótselejtezőt vívhat.

Dél-amerikai vb-selejtezők:

csütörtökön játsszák:
Bolívia-Uruguay, La Paz 22.00
Kolumbia-Peru, Barranquilla 22.30
Venezuela-Paraguay, Puerto Ordaz 23.00

pénteken:
Chile-Brazília, Santiago de Chile 1.30
Argentína-Ecuador, Buenos Aires 2.00

október 13., kedd:
Ecuador-Bolívia, Quito 23.00

október 14., szerda:
Uruguay-Kolumbia, Montevideo 0.00
Paraguay-Argentína, Asuncion 2.00
Brazília-Venezuela, Fortaleza 3.00
Peru-Chile, Lima 4.15

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.