Illegális bevándorlás

Köztéri plakátkiállítást nyitott a CÖF Budapesten

A tizenkét képen ellenzéki politikusoknak az illegális bevándorlással kapcsolatban tett kijelentéseit kívánják szembesíteni a valósággal.

2015.10.05 11:08MTI

Plakátkiállítást nyitott a Civil Összefogás Fórum a (CÖF) a budapesti Olimpia parknál hétfőn. A tizenkét képen ellenzéki politikusoknak az illegális bevándorlással kapcsolatban tett kijelentéseit kívánják szembesíteni a valósággal - közölte Csizmadia László CÖF-alapító. A plakátokon ismert szocialista, DK-s és jobbikos politikusok arcképei és idézett szavai mellett a fotók másik felén gyülekező, kiabáló, köveket dobáló migránsok láthatók.

A Képviselői Irodaház közelében felállított köztéri plakátkiállítás megnyitóján Csizmadia László felidézte, hogy eddig - embercsempészek segítségével - már 300 ezer illegális bevándorló lépte át a magyar határt.

Arra figyelmeztetett, hogy ha az európai vezetők nem cselekszenek időben, akkor a most ismert Európa el fog tűnni, az illegálisan, tömegesen érkezők befogadása az európai keresztény civilizáció megsemmisüléséhez vezethet. A további veszélyek között említette, hogy párhuzamos társadalmak alakulnak ki, növekszik majd "az új honfoglalók" elégedetlensége, ami akár belháborúkba torkollhat. "Nyakunka vesszük" a terrorizmus veszélyét is - tette hozzá.

Semmilyen üzleti, gazdasági érdek nem igazolhatja a schengeni határok, az unió közös jogrendszerének megsértését. Magyarország nem kíván élni az újkori népvándorlás "hozományával" - jelentette ki, hozzátéve: a más kultúrában nevelkedett emberek munkaerejének kizsákmányolása csak ideig-óráig lehet "üdvözítő".

Elmondta, plakátkiállításukkal "a hon védelmét elutasító, felelőtlenül nyilatkozó" politikusok arcát és kijelentéseit akarják bemutatni. Visszautasítják, hogy pártpolitikusok olyan kijelentéseket tegyenek, amelyek veszélyesek az országra - közölte Csizmadia László, aki szerint ha ma a baloldal lenne a hatalmon, az embertömeg "ellenőrizetlenül zúdult volna rá az országra".

Hangsúlyozta ők az illegális bevándorlás, az embercsempészés ellen emelik fel a szavukat, de szavaik nem vonatkoznak a politikai menekültekre.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője a plakátokon idézett kijelentésekre utalva veszélyesnek és kártékonynak nevezte a "politikai idiotizmust".

Ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő, a szervezet közjogi kabinetjének vezetője arról beszélt, nagyon nehéz lesz visszaküldeni az illegális bevándorlókat, ezért nemzeti minimumot kell kialakítani az együttműködésről, hogy az anyaországukban lehessen megteremteni a boldogulás feltételeit a migránsoknak.

A plakátokon mások mellett Gyurcsány Ferenc DK-elnök, Fodor Gábor MLP-elnök, Szigetvári Viktor Együtt-elnök, Molnár Csaba DK-európai parlamenti képviselő, Botka László MSZP-választmányi elnök, Vona Gábor Jobbik-elnök korábbi szavait idézik. Gyurcsány Ferenctől egyebek mellett azt a kijelentését idézik, amely szerint a bevándorlás kérdése "kormányzati gumicsont", továbbá "rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva".

Vona Gábornak azokat a szavakat jelenítik meg, amelyek szerint "az iszlám az emberiség utolsó reménysége", "a tradicionális kultúra utolsó bástyája az iszlám marad".

Kunhalmi Ágnes fényképe mellett az az idézet olvasható: "a bevándorlás álprobléma, amit a Fidesz kreált". Csizmadia László közölte, a plakátkiállítás a tervek szerint október 10-éig lesz látható az Olimpia parknál, utána elképzelhető, hogy az ország más településein is bemutatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.