Ügyészség

Vádat emeltek a kaposvári dohánybolti gyilkosság gyanúsítottja ellen

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy kaposvári dohányboltban ez év áprilisában történt gyilkosság gyanúsítottja ellen.

2015.10.05 10:19MTI

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta - írták.

A közlemény szerint a vádlott elhatározta, hogy elköltözik a szüleitől és az ehhez szükséges pénzt bűncselekmény elkövetésével - egy dohánybolt kirablásával - szerzi meg. Azért döntött így, mert a kirakat lefóliázása miatt oda nem lehet belátni, a zárás körüli időpontot pedig azért választotta, mert azt remélte, hogy akkor nagyobb összegű bevételhez jut.

A 20 éves sántosi fiatalember részletesen megtervezte a rablást, váltóruhát és egy 16,5 centiméter pengehosszúságú kést vitt magával, azzal a szándékkal, hogy akár használni is fogja.

Április 22-én a Fő utcai dohányboltba nem sokkal zárás előtt lépett be, az arcát egy sállal eltakarva, és késsel fenyegetőzve a pénz átadására kényszerítette az ott dolgozó kaposvári alkalmazottat, egy 20 éves lányt. Miután megkapta a bevételt - 23 400 forintot - előbb rá akarta zárni az ajtót az eladóra, de attól tartva, hogy az értesíti a rendőröket, meggondolta magát és több, az orvosszakértői vizsgálat szerint 14 késszúrással megsebesítette a fiatal lányt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A rendőrök a térfigyelő kamerák és a lakosság segítségével másnap kora délután elfogta B. Pétert, aki beismerő vallomást tett. A Kaposvári Törvényszék április 25-én elrendelte az emberöléssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.