Illegális bevándorlás

Az Emmi uniós támogatást kért a kísérő nélküli kiskorúak elhelyezésére

A kormány eddig hazai forrásból mindent megtett annak érdekében, hogy a kiskorúak a lehető leggyorsabban megfelelő ellátásban részesüljenek.

2015.10.03 09:44MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 3,6 millió eurós támogatásra nyújtott be igényt az Európai Unióhoz a kísérő nélküli kiskorúak megfelelő színvonalú elhelyezése és ellátása érdekében; a pályázat keretében további 144 állami férőhelyet lehet létrehozni - tájékoztatta a minisztérium szombaton az MTI-t.

A közleményben felidézték, hogy az elmúlt időszak számos intézkedésének köszönhetően a magyar gyermekvédelem felkészült a kísérő nélkül érkező külföldi gyermekek fogadására és ellátására. A kormány eddig hazai forrásból mindent megtett annak érdekében, hogy a kiskorúak a lehető leggyorsabban megfelelő ellátásban részesüljenek.

Hangsúlyozzák: a kormány elkötelezett amellett, hogy a kísérő nélkül érkező kiszolgáltatott gyermekeknek megadja a biztonságot és mindent megtesz azért, hogy ne sérüljenek érdekeik, éppen ezért nem bevándorlóként, hanem mindenekelőtt gyermekként tekint rájuk. A kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy valamennyi tartósan Magyarországon élő gyermek a korának és szükségleteinek megfelelő ellátást kapjon.

Magyarország várhatóan 200 millió eurót költ a migránshelyzet kezelésére az adófizetők pénzéből idén, miközben az Európai Unió erre a célra csupán 7 millió euró támogatást nyújtott Magyarországnak - tették hozzá a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.