Illegális bevándorlás

Helyt álltak rendfenntartóink a déli végeken

A somogyi közgyűlés elnöke szerint jól vizsgáztak a rendőrök, a katonák, a mentőszolgálat munkatársai, a segélyszervezetek és az önkormányzatok az elmúlt hetekben a déli határon.

2015.10.02 17:36MTI

Jakó Gergely (Fidesz-KDNP) a megyei közgyűlés pénteki soros ülésén a testület nevében köszönetet mondott a résztvevőknek "áldozatos munkájukért, azért a nem mindennapi erőfeszítésért, amit a somogyi és magyar emberekért, déli határunk és a haza védelmében tettek eddig, és tesznek a jövőben is".

A megyegyűlés elnöke közölte: a két hét óta Horvátországból Somogyba ezrével érkező migránsok új feladat elé állították a megye rendőreit, önkormányzatait és a két közvetlenül is érintett település, Zákány és Barcs polgárait. Ennek emberségesen, nagy hozzáértéssel tesznek eleget, a megye déli határán szervezett, az ott élők számára nyugalmat biztosító munka folyik - hangsúlyozta.

A közgyűlés meghallgatta Piros Attila megyei rendőr-főkapitányt, akit az első félév közbiztonsági helyzetét értékelte. A dandártábornok az összességében javuló tendenciákról szóló beszámolójában kitért a megyei településeket is érintő migránshullámra, és jelezte: a somogyi rendőrök, ahogy eddig, ezután is garantálják a biztonságot.

A tizenhat tagú közgyűlés pénteki ülésen egy személyi változás is történt, Sárdi Árpád, a Magyar Szocialista Párt delegáltja tavasszal lemondott, helyét Csendesné Murányi Ibolya vette át. Sárdi Árpád a továbbiakban külső bizottsági tagként részt vesz a közgyűlés munkájában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.