Illegális bevándorlás

Csaknem 25 millió forinttal támogatja a Katolikus Karitászt a Migrációs Gyermekalap

Csaknem 25 millió forinttal támogatja a Katolikus Karitász munkáját a Migrációs Gyermekalap, amelyet a Demján Sándor Alapítvány azzal céllal hozott létre, hogy a menekült gyermekek körülményeinek javításán dolgozó segélyszervezetek és magánemberek munkáját támogassa.

2015.10.01 20:44MTI

A Migrációs Gyermekalaphoz az első sikeres pályázatot a Katolikus Karitász adta be, amely a tenderében foglalt programok végrehajtásához 24 millió 978 ezer forint támogatásban részesül - olvasható az MTI-hez csütörtökön elküldött közleményben.

A Katolikus Karitász két programpontból álló tenderét négytagú döntőbizottság bírálta el. A Migrációs Gyermekalap támogatásából 17 millió 405 ezer forintot orvosi ellátással összekötött, gyermekek, kismamák és gyermekes anyák számára kialakított melegedők, valamint fektetők létrehozására fordítják. A migráns fiatalok nyelvi és kulturális integrációjának támogatási programját 4 millió 185 ezer forinttal segíti az alap, amely további 3 millió 388 ezer forint támogatást nyújt a programok lebonyolításához szükséges egyéb költségek fedezésére.

A Demján Alapítvány szeptember 11-én jelentette be, hogy a Demján-csoport egymillió eurót (több mint 310 millió forintot) ajánl fel a menekült gyermekek körülményeinek javítására.

A pályázatokat a migraciosgyermekalap.hu oldalon várják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.