Halálos balesetet okozott

Első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a gázoló jobbikos politikust

Első fokon egy év, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Ajkai Járásbíróság szerdán Ferenczi Gábort, Devecser jobbikos polgármesterét, aki 2013-ban halálos balesetet okozott.

2015.10.01 20:24MTI

Az ítélet nem jogerős.

A Veszprémi Törvényszék közleménye szerint Ferenczi Gábort szerdán halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek az első fokú bíróság. A politikust a felfüggesztett szabadságvesztés mellett három évre eltiltották a közúti járművezetéstől.

Ferenczi Gábor akkori jobbikos országgyűlési képviselő 2013. május 21-én reggel Ajkán autójával sodort el egy idős asszonyt, aki a baleset következtében életét vesztette. A Jobbik aznap kiadott közleménye szerint a szabályosan közlekedő politikust a szembesütő erős napfény akadályozta a látásban, így nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló 93 éves asszonyt, és a balesetet nem tudta elkerülni. Ferenczi Gábor a helyszínen szondát fújt, amely alkoholfogyasztást nem mutatott ki, később pedig lemondott mentelmi jogáról.

A veol.hu portál tudósítása szerint az ügyész fogházbüntetés kiszabását, míg a védő a vádlott bűncselekmény hiányában történő felmentését kérte. A bíró indoklásában azt mondta: az észlelési és cselekvési késedelem felróható a vádlottnak, de a szándékosság nem, ezért rótt ki a vádlottra felfüggesztett szabadságvesztést. Az ítélet kihirdetése után az ügyész gondolkodási időt kért, míg a vádlott és ügyvédje fellebbezést jelentett be - írta a portál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.