Váltás

Lemondott Giró-Szász András államtitkár

Benyújtotta lemondását Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

2015.10.01 16:40MTI

Giró-Szász András ezt a csütörtöki Kormányinfón közölte kérdésre. Indoklásul kifejtette: új helyzet alakult ki azzal, hogy létrejön egy olyan minisztérium, amely a kormányzati kommunikációval van megbízva. Bár e minisztérium, a Miniszterelnöki Kabinetiroda leendő vezetője, Rogán Antal arra kérte, hogy továbbra is töltse be a kommunikációs államtitkári munkakört, de Giró-Szász András - mint elmondta - személyes és szakmai érvekkel magyarázva ezt nem vállalta, ahogyan a Miniszterelnökség miniszterhelyettesi posztját sem, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ajánlott fel neki.

Giró-Szász András a Miniszterelnöki Kabinetiroda felállásával távozik az államtitkári posztról.

A leköszönő államtitkár elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felvetett egy elképzelést a további közös munkával kapcsolatban, de ez még nincs olyan stádiumban, hogy nyilatkozzon róla.

Arra a felvetésre, hogy Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke a kormányzati kommunikáció működőképességét bírálta egy nyilatkozatban, azt felelte: "tapasztalatlanság és a tudáshiány az együtt siralmas, főleg akkor, hogyha az átlátóképesség hiányával párosul".

A sajtótájékoztatón Lázár János szintén kérdésre közölte: reméli, hogy a következő napokban, lehetőség szerint már pénteken az összes nyitott "államtitkárkérdést" lezárják.

Azt is megjegyezte, hogy Orbán Viktor a Kormányinfo folytatására kérte őt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.