Elhalasztják az utat

Orbán Viktor se most megy Iránba

A magyar és az iráni diplomácia folyamatosan egyeztet egymással, hogy a magyar miniszterelnök hivatalos látogatásra mielőbb sor kerülhessen.

2015.09.30 21:21MTI
Screenshot

Egyelőre nem utazik Iránba Orbán Viktor miniszterelnök, a programot a mekkai zarándoklaton történt tragédia miatt az iráni fél kérésére elhalasztják - erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI érdeklődésére szerdán Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A magyar miniszterelnök október 5-én utazott volna Iránba. Havasi Bertalan elmondta, hogy a magyar és az iráni diplomácia folyamatosan egyeztet egymással, hogy a magyar miniszterelnök hivatalos látogatásra mielőbb sor kerülhessen.

A mekkai zarándoklat idején a múlt héten több mint hétszázan haltak meg egy tülekedés során, sokan közülük irániak voltak. A muszlim szent várostól, Mekkától néhány kilométerre keletre fekvő Minában történt balesetnek a halálos áldozatok mellett 863 sérültje van. A mostani számít az évente tartott zarándoklat alatt eddig történt egyik legnagyobb tragédiának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.