Brókerbotrány

Mégis előzetesben maradnak a Quaestor-ügy gyanúsítottjai

A Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán szüntette meg a három gyanúsított előzetes letartóztatását, ám a végzés ellen az ügyészség fellebbezett.

2015.09.29 10:20MTI

Mégis előzetes letartóztatásban marad a Quaestor-ügy három gyanúsítottja, mert a Fővárosi Törvényszék kedden másodfokon, jogerősen megváltoztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság korábbi, házi őrizetet elrendelő végzését - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Bagoly Bettina tájékoztatása szerint a törvényszék az ügyészség fellebbezésének helyt adva, annak indokaival egyetértve változtatta meg az elsőfokú bíróság döntését és fenntartotta mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását.

Közölte azt is, ugyancsak ügyészségi indítvány alapján a bíróság meghosszabbította az előzetes letartóztatás idejét december 29-éig.

A törvényszék indoklása szerint továbbra is fennállnak a legszigorúbb kényszerintézkedést megalapozó okok, így a bizonyítás megnehezítésének, valamint a szökésnek és az elrejtőzésnek a veszélye.

Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán szüntette meg a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását, ám mivel a végzés ellen az ügyészség fellebbezett, a gyanúsítottak a másodfokú, jogerős döntésig sem mehettek haza.

A Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság, a döntést később a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta.

A jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta.

Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.