Köznevelési államtitkárság

Több mint 550 millió forintot fizettek ki a nevelő-oktató munkát segítőknek, technikai dolgozóknak

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szeptember 10-én valamennyi tankerületnek biztosította a szeptember 15-ig kifizetendő juttatás fedezetét.

2015.09.17 18:30MTI

Több mint 550 millió forintot fizettek ki a nevelő-oktató munkát segítőknek és technikai dolgozóknak a pedagógusok sztrájkbizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága megállapodása alapján.

Az államtitkárság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte a június 5-én létrejött megállapodást, melynek értelmében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szeptember 10-én valamennyi tankerületnek biztosította a nevelő-oktató munkát segítő és technikai dolgozók részére a szeptember 15-ig kifizetendő juttatás fedezetét.

A megállapodás szerint az Emmi vállalta, hogy a Klik alkalmazásában álló nevelő-oktató munkát segítő és technikai munkatársak 50 ezer forint béren kívüli juttatást kapnak. Az összeget két egyenlő részletben utalják, az elsőt szeptember 15-én, a másodikat november 30-án.

A tankerületek jelzése alapján szeptember 14-ig 14 567 dolgozónak 556 millió 7823 forintot fizettek ki - közölte az államtitkárság.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.